6,5 милиона вече са бежанците от Украйна, обяви ООН. Размерът

...
6,5 милиона вече са бежанците от Украйна, обяви ООН. Размерът
Коментари Харесай

ООН: 6,5 милиона вече са бежанците от Украйна

6,5 милиона към този момент са бежанците от Украйна, разгласи Организация на обединените нации. Размерът на страданието и насилственото овакантяване на домовете надвишават и най-лошите сюжети. Това сподели шефът на Международната организацията по миграция към Организация на обединените нации.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2971
330 украинци намират заслон в най-големия бежански център в Молдова.

Залата е заградена с паравани като стаи, с цел да събира повече бягащи от войната. Тук те получават покрив над главата си и легло.

Има и помещение, в което могат да вземат безвъзмездни топи облекла и неща от първа нужда, тъй като хората, които идват тук идват с малко багаж.

Цялата организация е направена за 3 дни, тъй като страната се сблъсква с толкоз огромна бежанска вълна, че сега над 7% от популацията й са украински бежанци.

Центърът е основан за изложбена зала.

Днес в него още веднъж могат да се видят рисунки, само че за мир и благополучие, а художниците са украински деца.

За да няма скупчване на бежанци в един център, за разпределянето им дава отговор централизирана система, която е основана от държавното управление в Молдова.

„ 60-70% живеят непрекъснато тук, а дневно към 40-50 индивида си потеглят и идват други на тяхно място ”, изясни Каролина Кипер, шеф на бежанския център.

За задачата искащите да заминат за друга страна се записват в описи. Има и проведен превоз с рейсове към Западна Европа, както и към летището в страната.

В Молдова има и доста доброволци, които оказват помощ на съседите си. През страната към този момент са минали съвсем 400 000 украинци.

102 са бежанските центрове в Молдова, като техният брой не стопира да нараства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР