6 457 500 лв. ще бъдат вложени в укрепването на

...
6 457 500 лв. ще бъдат вложени в укрепването на
Коментари Харесай

Пътят до Рилския манастир ще бъде укрепен с 6.5 млн. лева

6 457 500 лева ще бъдат вложени в укрепването на срутищата по пътя за Рилския манастир. С тях ще се финансират нужните проучвателно-проектантски действия и строително-монтажни работи. Средствата са заложени в спешната стратегия на Агенция „ Пътна инфраструктура “ за 2019 година Това заяви министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова при присъединяване си в днешния парламентарен надзор.

Регионалният министър подсети, че през 2018 година в засегнатите от срутища три сектора от третокласния път Кочериново – Рила – Рилски Манастир – Кирилова поляна от пътноподдържащата компания са осъществени аварийно-възстановителни действия. През 2019 година са утвърдени спомагателни средства за спешно подсилване на сектора и компанията реализатор започва действия по подсилване, които заради неустойчивостта на терена и дейния етап на развиване на срутищата са прекъснати. За да се ревизира настоящото им положение ще бъдат осъществени нови инженерно-геоложки и геотехнически изследвания за определяне на инженерно-геоложките условия в обсега на засегнатите сектори, изясняване на аргументите, обсега и динамичността на показалите се процеси и за приемане на задоволително информация за свойствата на масива ще бъдат осъществени.

За сектора има направено задание за планиране, което e одобрено през август. Предстои разработване на механически план, който би трябвало да бъде утвърден, и издаване на позволение за градеж, с цел да могат да бъдат стартирани строително-монтажни работи. Ще бъде оповестена и процедура за избор на съветник.

Министър Аврамова подсети, че на 4 септември държавното управление одобри разпореждане, с което даде опция на Министерството на районното развиване и благоустройството да поема задължения за разноски в размер до 447 100 000 лева Така на Агенция „ Пътна инфраструктура “ се дава опция да разпорежда действия по подсилване на за свлачища и срутища по републиканската пътна мрежа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР