5G разочарова ентусиазираните ранни потребители на технологията във Великобритания (снимка:

...
Коментари Харесай

Разочарование от 5G в Обединеното кралство


5G разочарова въодушевените ранни консуматори на технологията във Англия (снимка: CC0 Public Domain)

Мнозина британци са разочаровани от новото, пето потомство телекомуникации, известни като 5G. Жителите на Острова се оплакват, че нямат покритие и новите им, съвременни телефони са безполезни.

„ Бях на концерт в O2 сцена в Лондон, имах 5G на телефона си, само че не съумях да споделя момента в обществените медии “, споделя софтуерният публицист на BBC Зо Клайнман. „ Мислех, че това е необичайно – 5G е планиран да се оправя с доста устройства, които го употребяват по едно и също време “.

Няколко дни по-късно, пробвайки се да употребява Гугъл Maps с 5G на телефона си и явно обичайно покритие, Зо получава известие за неточност – сигналът е прекомерно слаб, с цел да може приложението да действа. Започва да прави екранни фотоси на сходни известия. В последна сметка за няколко дни натрупва цяла библиотека. Споделя това онлайн. „ Мнозина други разочаровани консуматори на 5G се свързаха с мен “, споделя той.

Потребителите имат разнообразни телефони и снабдители, само че всички имат сходни проблеми. Мъж от Бристол споделя, че не може да опреснява приложенията си за обществени медии, да зарежда карти или да ревизира положението на поръчките си в Amazon, до момента в който употребява 5G. „ Наистина е разочароващо “, споделя Патрик. „ Обещаха ни 5G да бъде необикновено бърз в цялата страна. А той е по-зле от това, което имахме по-рано. Не е задоволително “.
още по темата
Джон от Йоркшир се оплаква, че не е имал достъп до никакви данни през 5G по време на пътуването си с трен до Лийдс. Това се отразило на работата му. „ Това прави телефона ми на процедура ненужен “. Валят недоволства и от други британци.

Индустрията има своето пояснение. Специалистите споделят, че гъстотата на антените за 5G би трябвало да е по-голяма, само че разрешенията за новите „ мачти “ се получават мъчно. Естествено, операторите се стараят да уголемяват мрежите допустимо най-бързо.

Като проблем за мрежите се сочи и задължението на операторите да отстранен огромна част от китайското съоръжение, което употребиха до момента, тъй като беше оповестено за рисково. Това стана под натиска на Съединени американски щати. През 2020 година държавното управление подреди извеждане от приложимост на някои марки мрежови системи и крайният период към този момент „ чука на вратата “.

Най-голяма виновност, съгласно експертите, има несъразмерната еуфория към 5G. Браншови специалисти разясняват, че фантастичното 5G прекарване е било „ прекомерно продавано “ от свръх-ентусиазирани маркетингови гурута. Това е основало нереални упования, считат пазарните наблюдаващи.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР