5G предоставя не e само за игри и видеоклипове -

...
5G предоставя не e само за игри и видеоклипове -
Коментари Харесай

5G доминацията на Китай: 3,19 милиона базови станции, докато в Европа и САЩ има под половин милион

5G дава не e единствено за игри и видеоклипове - фокусът върху опазването на здравето, образованието и производството в Китай придава напълно нов смисъл на тази технология

Емил Василев преди 2 минути 2 Сподели

Най-четени

ТелефониСветослав Димитров - 14:09 | 21.10.2023

Ето какво може да се случи, в случай че зарядното остане в контакта без телефона: развенчаните легенди

IT НовиниДаниел Маринов - 14:47 | 21.10.2023

Скрита функционалност на Гугъл разрешава да провериш тъмната мрежа за своя имейл адрес и други данни

IT НовиниДаниел Маринов - 21:05 | 19.10.2023

Откриха мъртва една от най-скъпите риби в света в Англия и това в действителност е добра вест

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Базовите станции, предлагащи високоскоростни мобилни мрежи от пето потомство (5G) към този момент надвишават 3,19 милиона, заяви Министерството на индустрията и осведомителните технологии (MIIT) на Китай. В страната към този момент има 22,6 броя 5G станции на всеки 10 000 поданици, заяви CGTN.

5G мрежата предлага два пъти по-висока скорост на евакуиране на данни спрямо предшестващата я 4G мрежа и усъвършенстван потенциал на трафика, като в същото време понижава латентността. Въпреки това, сходно на всяка друга мрежа, потребителското преживяване в платформата зависи от броя на потребителите, свързани към мрежата и шерването на наличния набор.

Китай е подхванал упорит план на стойност 50 милиарда $ за бързо разширение на своята 5G инфраструктура. По-рано през юли съобщихме, че Китай е построил 600 000 базови станции единствено за 3 месеца, а в този момент съгласно съответното министерство общият брой на базовите станции към този момент е надхвърлил 3 милиона.

В Китай 5G не се употребява единствено за гледане на видеоклипове, и игра на игри

Официалните данни за Съединени американски щати сочат, че сред 2019 и 2021 година в Съединени американски щати са построени 100 000 базови станции и до момента в който американците търсят 5G, с цел да гледат по-добре видеоклипове и да играят игри на все по-мощните си смарт телефони, Китай се стреми да внедри технологията за по-добро даване на публични услуги. За Европа към края на 2021 година построените базови станции са 256 074 общо, като Германия е отличник с 51 726 станции. За България броя е 257, като още веднъж ще повторим – това са настоящи данни към края на 2021 година.

Според представител на MIIT, Китай е стартирала 109 пилотни стратегии за отдалечено образование, които употребяват 5G връзка, до момента в който в медицинския бранш консултациите с пациенти, както и лекуването към този момент се реализират онлайн с по-интелигентно здравно съоръжение.

Докато развлеченията също се усъвършенстват благодарение на 5G, министерството опитва и с потреблението на 5G функционалности, с цел да предложи действителни прекарвания при гледането на спорт по време на неотдавна завършилите 19-ти Азиатски игри, заяви China Daily.

Амбициозният план на Китай има за цел освен да доставя разнообразни типове наличие на потребителите, само че и да издигне индустриалния потенциал на идващото равнище. Страната работи за внедряване на 5G технология в минното дело, електроснабдяването и други промишлени браншове в устрема си да усъвършенства успеваемостта и да понижи разноските.

Китай има намерение да употребява опциите на разширената и виртуалната действителност, както и на интернет на нещата, с цел да премине към високотехнологично произвеждане и през последните няколко години усилва разноските си в тези области.

5G технологията към този момент е част от 70% от икономическите браншове на страната, което води до бърз напредък в области като фотоволтаиците, галактическите кораби и аерокосмическия бранш.

Създадени са над 10 000 цифрови работилници и интелигентни заводи, с цел да се подкрепи цифровата промяна в тези области, и резултатите към този момент са забележими, твърди министерството. Броят на създадените смарт телефони е надхвърлил 1,09 милиарда през последните 3 тримесечия, а фотоволтаиците са отбелязали 63,2% растеж на годишна база до 384 GW.

Китай също по този начин твърди, че е съдействал за формулирането на международните стандарти за 5G услуги, а опитът на страната в региона е явен от 42-процентния дял на присъдените до момента международни патенти, свързани с 5G.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР