5G пивоварна в университет в Сидни ще изследва как “цифровите

...
Коментари Харесай

Откриха 5G пивоварна в университет в Сидни


5G пивоварна в университет в Сидни ще изследва по какъв начин “цифровите близнаци” усъвършенстват пивото (снимка: CC0 Public Domain)

В опит да сътвори съвършената бира, в Технологичния университет в Сидни неотдавна бе основана микропивоварна с 5G съгласуваност.

Технологичният университет в Сидни се слави като институт с много новаторски способи на преподаване. Визията на неговото управление е да бъде водещ софтуерен университет, приет за своето световно влияние. Той има ангажимент към на практика използваните нововъведения и проучвания, които са от изгода за промишлеността и обществото.

Микропивоварната с 5G съгласуваност е част от изследователската зона на университета, наречена Industry 4.0. Експериментите там целят да се даде опция на откривателите да усъвършенстват изкуството на пивоварството през 21-ви век, употребявайки цифрова автоматизация, впрягайки технологията на облачно-базирания „ дигитален близнак “ на същинска пивоварна за усъвършенстване на процеса на варене на пивото.

Навярно никой няма да се изненада, че начинанието е взаимно дело на Технологичния универистет и доставчика на 5G съоръжение Nokia.
още по темата
Микропивоварната е част от тестов стенд за усъвършенствани индустриални и промишлени данни, създаден в UTS Tech Lab. Тя е част от интернационална индустриална мрежа, с еднакъв физически близнак в университета ТУ-Дортмунд в Германия. Свързаната с 5G пивоварна улавя и следи индустриалните данни на всяка стъпка от процеса на варене и употребява тези данни, дружно с данни от физическия близнак в Дортмунд и облачния дигитален близнак, с цел да усъвършенства процеса.

„ Нашата цел е да разпространяваме правилата на Индустрия 4.0 в локалната промишленост, като предлагаме тестова платформа, която дава на сътрудниците ключовете за възстановяване на личните им индустриални процеси и реализиране на бизнес-интелигентност “, сподели професор Йохен Дьоз, шеф на центъра за съвременно произвеждане в UTS. „ Нашето интернационално съдействие с ТУ-Дортмунд и Nokia ни разрешава да глобализираме резултатите от нашия тестов стенд. “
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР