5G мрежата на Vivacom вече покрива над 200 населени места

...
5G мрежата на Vivacom вече покрива над 200 населени места
Коментари Харесай

Vivacom анонсира най-голямата 5G мрежа в България

5G мрежата на Vivacom към този момент покрива над 200 обитаеми места и курорта, с което се трансформира в най-голямата 5G мрежа в България. Мрежата от пето потомство на телекома е включена във всички мобилни абонаментни проекти за нови и съществуващи клиенти без в допълнение възнаграждение.

Резултатите от изследване за настройките към 5G извеждат като водещ фактор за потребителите покритието на 5G мрежата,  което удостоверява тактиката на компанията да влага бързо в покритие в комбиниране с повишен потенциал там, където има потребност от него. Vivacom следва най-хубавите интернационалните практики и употребява не една, а три честоти за 5G – 1800Mhz, 2100Mhz, 3600 Mhz, което разрешава да не се прави компромис сред покритие и скорост, а двете да се реализират по едно и също време, тъй че преимуществата на новата технология да доближат до оптимално количество клиенти.
„ За нас противоположната връзка от потребителите и разбирането на техните упования и потребности е в основата на всичко, което вършим – от 2G до 5G. Резултатите от изследването, направено по задание на Vivacom, демонстрират ясно, че хората не се интересуват от детайлите на употребяваната технология и от неразбираеми съкращения, а от това да имат постоянна връзка, с задоволителен потенциал, на всички места и когато и да е. За тях 5G е на първо място сигурност и гаранция, че където и да са, без значение от събитията, могат да разчитат на качествена мобилна връзка, което значи оптимално огромно покритие, и услуга, която да дава отговор на потребностите им. За да се интересуваш какъв брой ти е бърза връзката, би трябвало да я имаш! Ето за какво ние дадохме приоритет на построяването оптимално бързо на огромно 5G покритие, като през днешния ден мога да заявя, че Vivacom е освен първата компания, която пусна 5G за своите консуматори, само че към този момент има и най-голямата 5G мрежа в България. “– съобщи Атанас Добрев, Главен изпълнителен шеф на Vivacom.
125 милиона лв. е плануваната инвестиция в мрежите на Vivacom през 2021 година Крайните 5G устройства в портфолиото на Vivacom към този момент са над 30 и не престават да се усилват всеки месец във всички ценови класове – от топ моделите на Apple и Samsung в премиум сегмента, до модели в междинния клас на Xiaomi, Мotorola, Nokia и други производители.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР