5940 туристи, клиенти на Томас Кук са у нас. По-малко

...
5940 туристи, клиенти на Томас Кук са у нас. По-малко
Коментари Харесай

Милиони губи туризмът ни след фалита на Томас Кук и то през 2020 г.

5940 туристи, клиенти на " Томас Кук " са у нас. По-малко от 10% от тях са от Англия. Това стана ясно от брифинга на отрасловия министър Николина Ангелова след незабавна среща в министерството във връзка рецесията, която настава след банкрута на английския оператор.

Сега е значимо да се следи какво ще се случи с дъщерните компании на " Томас Кук ", съгласно нея. Това се постанова, с цел да няма резултат на доминото. Полската дъщерна компания на " Томас Кук " от през днешния ден е прекратила продажба на туристически услуги. " Томас Кук " - Холандия също стопира активност. Другите компании - в Германия, Франция и други страни - са финансово постоянни. Специално дружно в министерството следи обстановката.

Загубата за нашия бизнес е в милиони лв., призна министър Ангелкова, която се тормози, че този банкрут може да има отрицателен резултат върху сезон 2020.

Министерството на туризма ще спомага на хотелиерите ни за подаване на групов иск, в случай че желаят. Процедурата е извънредно комплицирана, предизвести обаче Ангелкова. Ще се водят диалози с финансовия министър Владислав Горанов дали може да има данъчни облекчения за хотелиерите, опарени от банкрута на " Томас Кук ".

Посланикът на Англия у нас Ема Хопкинс показа, че страната й съжалява за банкрута на Томас Кук. Британското държавно управление прави всичко допустимо всички туристи да се върнат в страната, акцентира тя. Правителството на кралството организира изключителна интервенция за репатриране на жителите.

Това е най-мащабното репатриране на жители в спокойно време, разясни посланикът. Търсят се самолети от всички страни. Хопкинс поучава туристите да се въоръжат с самообладание. Вчера интервенцията стартира позитивно, регистрира посланикът. Още два полета през днешния ден от Бургас са върнали туристи във Англия. Един полет от Варна също е извозил английски туристи. Общо за два дни 894 души са извозени в кралството.

Според нея малко английски туристи са клиенти на " Томас Кук ". Посланик Хопкинс има вяра, че и отсега нататък английски туристи ще идват на отмора в България.

На брифинга в Министерство на туризма стана ясно, че над 50 хотела у нас работят с " Томас Кук ". Планира се по два полета на ден да извозват туристи от страната ни, като по този начин до 13 октомври у нас ще има туристи на " Томас Кук ". Има проблем с някои хотели, които отказвали на туристи на " Томас Кук, затваряли и по този начин хората оставали на улицата. Има отводи и на транспортни компании, които също не желали да извозват туристи до летищата във Варна и Бургас. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР