59 са потвърдените жертви, сред които на бебе и на

...
59 са потвърдените жертви, сред които на бебе и на
Коментари Харесай

До 59 нарасна броят на загиналите мигранти в лодка край Италия, сред тях и деца

59 са доказаните жертви, измежду които на бебе и на дребни деца, откакто претрупана дървена лодка с мигранти се разруши в скалистите рифове край южната част на Италия в неделя, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция, базирайки се на италианските управляващи.

Според публични представители има опасения, че броят на починалите може да надвиши 100, тъй като оживели са споделили, че на лодката може да е имало към 200 души. Според Върховния комисариат на Организация на обединените нации за бежанците и Международната организация за миграция на борда съгласно оценките е имало над 170 души.

Най-малко 80 са избавените досега. Един от оживелите е бил арестуван, откакто някои от избавените са го показали като трафикант.

Пред италианската държавна телевизия избавени са споделили, че лодката е отплавала преди пет дни от Турция. Италианска служителка, представена от Ройтерс, заяви, че по генезис мигрантите са от Афганистан, Пакистан и Сомалия.

Италианският министър председател Джорджа Мелони съобщи, че мигрантите са били натъпкани в 20-метрова лодка при " неподходящи метеорологични условия ". В изказване, публикувано от нейната канцелария, тя изрази " дълбоката си тъга за многото човешки животи ", отнети от " трафикантите на хора ".

At least 59 migrants dead in shipwreck off Italy
— BBC News (UK) (@BBCNews)

" Нехуманно е да се разменя животът на мъже, дами и деца против " цената " на билет, заплатен от тях с подправената вероятност за безвредно пътешестване ", добави крайнодясната Мелони, чиито съдружници в ръководството включват антимигрантската партия " Лига ".

Тя даде обещание да употребява водачеството си, с цел да упорства за репресии против заминаванията, проведени от трафиканти на хора, и да упорства пред други водачи от Европейски Съюз да оказват помощ на Италия в това начинание.

A migrant boat carrying 250 passengers capsizes off the coast of. The migrants are from,, and
— Mohamad Dargalayi (@MohamadDargalay)

Папа Франциск сподели, че насочва молитва за всички потърпевши при случая. " С тъга чух за корабокрушението край Калабрия покрай Кротоне. (...) Моля се за всеки един от починалите, за изчезналите и за останалите оживели мигранти ", сподели папата в седмичното си послание на площад " Свети Петър ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР