59% от британците биха гласували за оставане на Кралството в

...
59% от британците биха гласували за оставане на Кралството в
Коментари Харесай

Две години след референдума за брекзит: 59% от британците искат да останат в ЕС

59% от британците биха дали своят вот за оставане на Кралството в Европейския съюз, в случай че референдумът беше през днешния ден. Това демонстрира изследване на " НейтСен " и " Обединеното кралство в изменяща се Европа ", оповестява Ройтерс, представен от  бТВ.

Според специалисти смяната в процентите идва от хора, които не са дали своят вот в референдума за брекзит през 2016 година. Тогава своя глас дадоха 17,4 милиона британци, като 51,9% бяха за овакантяване на Европейски Съюз. Това е петото изследване на настройките в Обединеното кралство и е с рекорден резултат за оставане в Съюза.

Правителството е срещу осъществяване на втори референдум за брекзит. Междувременно през днешния ден пред английския парламент се събраха стотици жители, които бяха разграничени на два лагера – „ за ” и „ срещу ” оставането на Кралството в Европейски Съюз.

Англия би трябвало да напусне Европейски Съюз на 29 март 2019 година, само че към момента не е подписан договорът, който ще регламентира бъдещите ѝ взаимоотношения с Брюксел.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР