59-годишна жена от Вършец е била въведена в заблуждение, че

...
59-годишна жена от Вършец е била въведена в заблуждение, че
Коментари Харесай

Жена от Вършец даде 69 500 лв. на телефонни измамници

59-годишна жена от Вършец е била въведена в подвеждане, че оказва помощ на мъж да си заплати правосъдни разходи по сякаш провокирана от него пътна злополука в чужбина и е дала 69 500 лв. на телефонни измамници, оповестиха от Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Монтана.
 
В интервала от 14 септември до 4 октомври 2023 година пострадалата била заблуждавана от незнаен мъж, че му оказва помощ по водени против него каузи. Тя изтеглила четири заема от разнообразни финансови институции на обща стойност 69 500 лв.. Всичките пари тя предала на два пъти на непозната жена, направила и два превода посредством сдружение за онлайн транзакции.
 
След това връзката с нея, която била осъществявана посредством телефонни позвънявания и видео диалози, както и посредством приложения за интернет връзка, била прекъсната. След като дълго очаквала следващото позвъняване, само че такова нямало, на 6 декември дамата подала тъжба в полицията.
 
По случая е формирано досъдебно произвеждане по член 210 от Наказателния кодекс. От полицейската дирекция в Монтана оповестиха за Българска телеграфна агенция, че дадената при следващата телефонна машинация в Монтанско сума е рекордна за района в историята на сходни закононарушения.
 
Бум на телефонните измами в региона имаше в интервала 2015-2020 година, когато вредите доближиха до 250 000 лв. на година, а измамите до 100. Тогава имаше случаи на дадени едновременно до 40 000 лв..
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР