5898 са машините, разположени в секциите в страната. За проблеми

...
5898 са машините, разположени в секциите в страната. За проблеми
Коментари Харесай

От ЦИК съобщиха: Първи проблеми с машините за вота

5898 са машините, ситуирани в секциите в страната. За проблеми на няколко места с машините за гласоподаване оповестиха от ЦИК.

 

4 машини са дали недостатък при започване на изборния ден. Две от тях са във Варна. При тях не е проработил принтерът, предава БНР.

Проблем със софтуера е зародил при една машина във Велико Търново, а при друга в Добрич - с флашпаметите.

Във Великотърновско машината не е стартирала поради софтуерен проблем. В тази секция се минава към гласоподаване с хартиени бюлетини.

В Лясковец също регистрират проблем с машината, само че няма искане за прекосяване към гласоподаване с хартиена бюлетина.

От секция в село Владимирово, община Бойчиновци, също настояват, че машината не работи. Гласувал гласоподавател твърди, че на разписката му излиза различен избор, а не подаденият от него. В този случай ЦИК не позволи машината да бъде изведена и да се премине единствено към гласоподаване с хартиена бюлетина.

В Благоевградска област има 6 машини - пет в Благоевград и 1 в Сандански, които при гласоподаване не регистрират вота на гласоподавателите, а от машината излиза празна бюлетина. Предстои ОИК да вземат решение по какъв начин да продължи гласуването.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР