5813 лв. са събраните средства до този момент по инициатива

...
5813 лв. са събраните средства до този момент по инициатива
Коментари Харесай

Близо 6000 лева събрани от инициатива Витоша достъпна за всички

5813 лева са събраните средства до този миг по самодейност „ Един ден на Витоша “. Това оповестиха през днешния ден уредниците, по време на Пресконференцията, състояла се в Детски екостационар „ Бели брези “ в сърцето на планината.

На 14 април известни спортисти и първенци се включиха в плана „ Витоша налична за всички “, който имаше за цел да улесни достъпа до планината на хората в неравностойно състояние. Днес бе даден доклад и от него стана ясно, че средствата за една от плануваните в парка общо 7 профилирани площадки към този момент са обезпечени. Новата зона за отдих ще бъде в местността Игликина поляна.

„ София – Европейска столица на спорта и Столична община ще не престават да подкрепят всички начинания, свързани с улеснение достъпа до Витоша и с това, повече хора да могат да се допрян до природата, до хубостите и чистия въздух на планината. По тази причина 1/5 от тези над 1000 събития, фестивали и надпревари в Календара за 2018 година са в или към Витоша, “ съобщи общинският консултант Анатоли Илиев, учредителен секретар на София – Европейска столица на спорта.

Известният планинар Дойчин Боянов, който е в основата на концепцията „ Един на Витоша “ даде доклад за активността и описа в детайлности прекарванията в това рисково и изпълнено с страсти денонощие. „ 16 професионални спортисти, 3 спортни клуба, 20 часа, 80 км, 19 спортни действия практикувани в планината… Всичко това стана факт и с помощта на него осигурихме тези средства за първата площадка като място за рехабилитация и отдих на хора с увреждания, " сподели Боянов.

Директорът на естествен парк Витоша Снежана Петрова моли да пазим планината и благодари на всички, присъединили се в плана. Тя съобщи, че в проектите участват още 6 такива спортни зони за отдих, които са на обща стойност към 50 000 лева „ Много е значимо да осигурим оптимално елементарен достъп на всички до планината. Витоша е национално благосъстояние, в което една четвърт от българите търсят успокоение и наслаждение от срещата с природата. Вярвам, че събирането на средствата посредством сходни начинания ще продължи и скоро ще можем да приключим всички планувани площадки за отдих, “ сподели още Петрова, преди да подари на всеки присъстващ по едни първокласен фотоалбум, описващ хубостите на Витоша.

Срещата в планината приключи с презентация и обща фотография, всички си дадоха обещание да продължат напъните по сходни благородни начинания, оповестява sofia2018.bg. Предстои изработката на филм за предизвикването „ Витоша налична за всички “, лентата е спонсорирана от „ София – Европейска столица на спорта и ще бъде презентирана незабавно след завършването на творбата през юни.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР