58% от българите са готови да защитят страната си с

...
58% от българите са готови да защитят страната си с
Коментари Харесай

58 на сто от българите са готови да отидат на фронта, ако ни нападнат

58% от българите са подготвени да защитят страната си с оръжие, в случай че тя бъде нападната, а 42% - не са. Това демонстрира изследване на Центъра за проучване на демокрацията (ЦИД), показано в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция в София. Данните бяха изнесени от Тодор Галев - шеф „ Научни проучвания ", и Горан Георгиев - старши анализатор, в ЦИД.
Според изследването близо 70% (69,9%) от интервюираните споделят подмолно мислене, 48,8% демонстрират релативизъм на обстоятелствата, а 36,9% – дезинформационни и тайни схващания.
Изпълнител на проучването е ЦИД и Българо-румънска обсерватория за цифрови медии (BROD), видът: експресно изследване на публичното мнение, а форматът е онлайн анкета измежду 1071 български жители на 16+ години. Периодът на осъществяване е 25 май – 2 юни 2024г.
Общо 48% от българите дефинират като огромен проблем опитите на непознати сили да повлияят на изборите за Европейски парламент, 33% го дефинират като дребен проблем, а 19% считат, че не е проблем.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР