58-мигранти, спасени в Средиземно море от хуманитарния кораб Акуариус, слязоха

...
58-мигранти, спасени в Средиземно море от хуманитарния кораб Акуариус, слязоха
Коментари Харесай

Малта прие куче и 58 либийски мигранти

58-мигранти, избавени в Средиземно море от филантропичния транспортен съд „ Акуариус ”, слязоха на брега в Малта откакто прекараха съвсем цяла седмица в морето, опасявайки се че управляващите ще конфискуват плавателния съд, оповестява Агенция Франс Прес. Мигрантите, главно либийци се качиха на два рейса в столицата Валета, откакто бяха трансферирани от „ Акуариус ” на транспортен съд на малтийската брегова защита в интернационалните води.

Панама, под чийто байрак плаваше филантропичният транспортен съд, отдръпна поддръжката си преди седмица, което значи, че „ Акуариус ” е без регистрация сега, и в случай че влезе в пристанище няма да може да го напусне. Така плавателния съд ще последва ориста на няколко други филантропични кораба, иззети от малтийские управляващи, които се пробват да пресекат по легален метод практиката на избавяне на мигранти в морето.

Междувременно 58-те мигранти – в това число 18 деца и 17 дами, ще бъдат изпратени в няколко европейски страни. Франция ще одобри 18 от тях, Германия и Испания - по 15 души всяка, а Португалия – 10 души. Бедстващите в морето хора, бяха избавени дружно с домашното куче Бела, край крайбрежията на Либия предишния понеделник. Животното сега е под карантина и е под грижите на ветеринари.

Корабът „ Акуариус ”, който се употребява взаимно от филантропичната организация „ Ес О Ес Медитеране ” и „ Лекари без граници ”, все още е единственият цивилен кораб, който към момента се пробва да избавя мигранти, подхванали рисковото пътешестване от Северна Африка към Европа. Въпреки че плава без обозначителен байрак, корабът евентуално ще се опита да се прибере в родното си пристанище в Марсилия, Южна Франция. / БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР