58-годишният Събински не е предложен за пенсиониране. Освобождаването му било

...
58-годишният Събински не е предложен за пенсиониране. Освобождаването му било
Коментари Харесай

Денков предлага за освобождаване от военна служба бригаден генерал Васил Събински



58-годишният Събински не е препоръчан за пенсиониране. Освобождаването му било по взаимно единодушие, се споделя в прессъобщение на държавното управление. 

През 2021 година служебното държавно управление предложи назначението на бригаден военачалник Васил Събински на длъжността " Командир на Командване за комуникационно-информационна поддръжка и киберотбрана ". Неофициално се счита, че той ще работи с президента Румен Радев.

Събински е роден на 27 октомври 1964 година в Кюстендил. През 1988 година приключва Висшето национално военно учебно заведение във Велико Търново като офицер и инженер по далекосъобщителна техника. Назначен е като пълководец на рота в 75-а свързочна бригада, от 1988 г, където служи до 1995 година

От 1995 г до 1996 година е помощник във военното учебно заведение в Търново. След това приключва Националния университет по защитата във Вашингтон, Съединени американски щати. От 2007 година до 2010 година служи в дирекция " Комуникационни и осведомителни системи " към Генералния щаб, и към Министерството на защитата. От 3 октомври 2022 година още веднъж е назначен за шеф там. 

Решението да бъде препоръчан за освобождение от военна работа е взето на днешното съвещание на Министерски съвет.

Правителството също по този начин реши две нови специалности да влязат в Списъка на предпазените - " Подземно строителство " и " Ядрена химия ". Общо 46 студенти ще се образоват за бакалавърска степен в постоянна и задочна форма по новите специалности.

За първата ще се одобряват в Минно-геоложкия университет " Иван Рилски " - София, а за втората - в Софийския университет " Св. Климент Охридски ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР