58-годишната бивша служителка на Български пощи“ АД Пламенка Г. е

...
58-годишната бивша служителка на Български пощи“ АД Пламенка Г. е
Коментари Харесай

Районната прокуратура във Варна предаде на съд бивша пощенска служителка за длъжностно присвояване

 58-годишната някогашна служителка на " Български пощи “ АД Пламенка Г. е предадена на съд за заграбване на 1888 лв., поверени й в качеството на длъжностно лице да ги ръководи и пази – закононарушение по член 201, алинея 1 от Наказателен кодекс, осъществено като продължавано действие, оповестиха от пресслужбата на Апелативна прокуратура във Варна.

Подсъдимата работела като служителка на гише в пощенската станция на варненското село Невша. След като била назначена на длъжността, брачният партньор на Пламенка Г. се разболял и тя почнала да присвоява дребни суми от оборота на пощенската станция. Според обясненията й средствата й били нужни за лекуването на брачна половинка й.

При назначена проверка проверяващите открили разминаване сред цената на зачислените активи и регистрираните продажби. Разликата била в размер на 1888,32 лв.. След привършване на проверката служителката била освободена от служба. Тя почнала да възвръща присвоената сума, като досега е върнала 821,78 лв..

Предстои делото против някогашната служителка на " Български пощи “ АД да бъде планувано за разглеждане  В Провадийския областен съд.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР