58-годишен мъж с тежко чернодробно заболяване получи втори шанс за

...
58-годишен мъж с тежко чернодробно заболяване получи втори шанс за
Коментари Харесай

58-годишен мъж с тежко чернодробно заболяване получи втори шанс за живот

58-годишен мъж с тежко чернодробно заболяване получи втори късмет за живот, откакто му бе трансплантиран нов черен дроб. „ Самата трансплантация продължи към 7 часа. Беше механически по-сложна поради тежкото положение на реципиента, който беше в доста напреднал етап на чернодробно заболяване “, разяснява доцент Васил Михайлов, началник на екипа, направил интервенцията, оповестяват от ВМА. Мъжът към този момент е в положително положение, екстубиран, контактен и съответен е, прецизират от Здравното министерство

Трансплантацията е станала допустима след донорска обстановка на 26 март от екип на МОБАЛ „ Д-р Стефан Черкезов “, гр. Велико Търново, с координатор доктор Сибила Маринова. Донорът е 58-годишен мъж, изпаднал в мозъчна гибел, в резултат на солиден мозъчен кръвоизлив.

Здравните управляващи и медиците сервират съболезнования към околните на умрелия мъж и благодарят за хуманния жест на фамилията. От Министерството на здравеопазването благодарят и на екипите на лечебните заведения, ангажирани в процеса по донорство и трансплантация. 

Източник: Министерство на здравеопазването, ВМА 
Източник: venera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР