58 екипа с близо 300 участници са подали заявки за

...
58 екипа с близо 300 участници са подали заявки за
Коментари Харесай

Млади изобретатели показват авангардни разработки в Горна Оряховица

58 екипа с близо 300 участници са подали поръчки за присъединяване във втория Фестивал на младежкото техническо творчество в Горна Оряховица. Уникалното събитие ще събере в града най-хубавите млади мозъци в научно-техническата сфера. Гениите, които ще показват свои разработка са както от България, по този начин и от Украйна, Сърбия, Румъния. Събитието ще открие министърът на образованието Красимир Вълчев, а началото е на 12 октомври.

Община Горна Оряховица за повторно има за цел младите да се почувстват привлечени към науката и техниката, и да имат опция да разпрострат креативния си капацитет. Очаква се в ревюто да намерят място неповторими механически нворения, които ще бъдат оценени от умело жури. Осигуреният от локалната власт награден фонд е 10 000 лв.. Частни компании обаче се чака също да излъчат и наградят свои спечелили.

Изделията на младежката техническа мисъл ще бъдат изложени в огромната зала на състезателен комплекс „ Никола Петров ”. Най-любопитно за публиката се чака да е надпреварата с роботи, което ще се организира на 14-ти октомври.

Представители на Южнокорейското посолство у нас ще участват при откриването на Фестивала.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР