58 блока в Кюстендил и 29 блока в Дупница са

...
58 блока в Кюстендил и 29 блока в Дупница са
Коментари Харесай

Активното саниране на жилищни сгради с европейски средства е ключов акцент на ГЕРБ и СДС в Кюстендилско |

58 блока в Кюстендил и 29 блока в Дупница са санирани по Програмата за енергийна успеваемост и близо 3 хиляди фамилии живеят в актуализирани домове.

Това акцентира Христо Терзийски, лидер в листата на ГЕРБ-СДС на 10-ти МИР. Кюстендил стои на едно от челните места по успеваемост на санирането на жилищните здания, защото е реализирана една от най-ниските цени при изпълняването на тази активност, чиято съществена цел е намаляването на сметките за ток и нездравословните излъчвания. 

В Плана за възобновяване и резистентност са планувани европейски средства в размер на 1,4 милиарда лева за страната, като успешно извършеният първи стадий от програмата за енергийна успеваемост е дял за района и това докара на място министър-председателя и отрасловия зам.-министър на Министерство на регионалното развитие да се ангажират, че Кюстендил е измежду водещите при продължаването на програмата.

Целта ни е да прибавим най-малко още толкоз блокове с най-малко 3 хиляди фамилии в новата стратегия, която започва още през актуалната година. В нея за първи път са планувани да бъдат санирани и еднофамилни здания, което ще даде опция на повече наши съграждани да модернизират и обновят дома си, бе безапелационен министър Терзийски. 

Парламентарни избори 2021
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР