575 лв. му трябват на българина на месец само за

...
575 лв. му трябват на българина на месец само за
Коментари Харесай

КНСБ: 575 лв. е издръжката на българина, 750 лв. - на софиянеца

575 лева му трябват на българина на месец единствено за прехрана на живота. Ако той обаче живее в София, с цел да върже двата края, ще са му нужни със 180 лева повече - 750 лв.. Софиянци обаче получават и по-високи заплати, регистрират от КНСБ, които за първи път са създали изследване на издръжката на живота особено за столицата.

Брутният приход на месец за гражданин на столицата е приблизително 1405 лева, което е с 35% повече от парите на останалите български жители в страната.

Проучването сочи, че инфлацията се завръща, откакто през последните три години нужната за прехрана сума се задържа на едно равнище.

" В България се връща постепенно и бавно инфлацията, издръжката на живот пораства на годишна база с близо три % ", установи синдикалистът. Той е безапелационен, че са нужни радикални промени в политиката по приходите.

Причините, съгласно синдиката, са в повишаването сновните артикули, артикули и услуги. 27,4 е регистрираният растеж при питателните артикули, 28 % е поскъпнала ел. силата, водата с над 40 на 100, топлото с 24 % и така нататък Това повишаване на цените на съществени хранителни артикули и услуги докара до приближаване на България до европейските равнища, означи специалистът от КНСБ Вили Иванова.

Според изчисленията на КНСБ семействата се разпределят в три групи - 5,4 млн. от сънародниците ни или 75 на 100, живеят със сума под минимума от 575 лева на месец, нужен за оцеляването на член на четиричленно домакинство. Около 30% пък са тези, които падат даже под прага на беднотия - все още 314 лева с наклонност следващата година да стане 321 лева

В същото време констатацията на синдиката е, че пораства броят на хората, които живеят с приходи над летвата от 575 лева на човек от фамилията. Те са към този момент 25 на 100 или 1,8 млн. българи. Тази наклонност се дължала и на плоския налог, който оставял повече пари у хората с по-висока подготовка и заплата, установи Пламен Димитров.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР