575 лева са необходими за месечната издръжка на човек от

...
575 лева са необходими за месечната издръжка на човек от
Коментари Харесай

КНСБ: В София издръжката на един човек е с 200 лева по-висока

575 лв. са нужни за месечната прехрана на човек от 4-членно семейство. Това пресмятат от КНСБ. В София издръжката на един човек е с 200 лв. по-висока. От Българската стопанска камара обявиха, че у нас не се влага във високотехнологични работни места и дефинираха Бюджет 2018 като закостенял.
А от КНСБ обявиха, че и през идната година за работещите в обществения и здравния бранш не е планувано покачване на заплатите. „ Никаква визия за бъдещето на България, на стопанската система. Никаква визия за промените. Да, добре е, отлично, че увеличихме заплатите на учителите, само че с какъв брой ще се понижат функционално необразованите? “, попита Божидар Данев от Българска стопанска камара по Българска национална телевизия.

Пламен Димитров, КНСБ сподели: А дали би трябвало да се приказва единствено за приходи в най-бедната страна на Европейски Съюз мисля, че е риторичен въпрос. Очевидно е, че би трябвало да се приказва за приходи. Вярно е, че за идната година имаме най-големия бюджет и като доходи и като разноски, откогато има бюджет в България - към 3 милиарда и 500 млн. лв. повече ще бъдат изхарчени. От тях обаче за заплати ще бъдат изхарчени единствено половин милиард.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР