57 са новозаразените с COVID-19 в Кюстендилска област за предходното

...
57 са новозаразените с COVID-19 в Кюстендилска област за предходното
Коментари Харесай

Сериозен ръст на COVID случаите в Кюстендилско


57 са новозаразените с COVID-19 в Кюстендилска област за предходното денонощие, като единствено в регионалния град са 33, по информация на спешния щаб. В районната болница, където близо месец нямаше нито един пациент с ковид, в този момент за лекуване са признати 10.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31940
С новозаразените заболеваемостта в Кюстендилска област, на 14-дневна база, е 347 на 100 000 души. Най-висока остава в община Кочериново – 441, община Дупница – 423, в община Рила - 343 и така нататък В тези три общини високата заболеваемост се изяснява и с това, че десетки, в случай че не и стотици, работещи по чужбина в този момент са се върнали да карат отпуските в родния край - цели фамилии. Другото пояснение е, че много са пътуващите и каращи почивката си по Гърция. Положинтелен факт за обстановката е, че смъртността, породена от Covid, от месеци за района е нулева.

Главният доктор на районната болница в Кюстендил доктор Александър Величков сподели за БНР, че в Коронавирус отделението има настанени 10 новозаболели, това са най-вече възрастни хора с много съпътстващи болести. Лицата с цялостен имунизационен цикъл са 35 200. Странно, само че на 1.08.2022 година, понеделник, не са осъществявани имунизации. От РЗИ споделят, че се записват най-вече хора за втора бустерна зона, като свободни часове има за след месец. До момента са сложени бустер 1 – 15 170, бустер 2 – 462.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР