57% от пенсионерите в България ще получат по 40 лв.

...
57% от пенсионерите в България ще получат по 40 лв.
Коментари Харесай

Бисер Петков: 57% от пенсионерите в България ще получат по 40 лв. коледни добавки


57% от пенсионерите в България ще получат по 40 лева коледни добавки поради отпуснатите от държавното управление 49. 3 млн. лева за тази цел.

Това сподели общественият министър Бисер Петков пред медиите, съобщи кореспондент на БГНЕС. Петков добави, че спомагателните средства пенсионерите ще получат дружно с декемврийските си пенсии, чието погашение стартира от 7 декември. Добавките ще бъдат за тези от тях, които имат пенсии до 321 лева в това число, което е новата линия на бедността.

Петков заяви също, че на съвещание на Надзорния съвет на Национален осигурителен институт през вчерашния ден решението на кабинета е било подкрепено и от обществените сътрудници. Според статистиката броят на пенсионерите в България понижава, а позитивното е, че тази година има доста увеличение на приходите в Национален осигурителен институт, осведоми общественият министър. Заделените средства за коледни добавки няма да доведат до увеличение на недостига, уточни той.

Инцидентът в мина „ Ураново ” е тежък и противен, чиновници от Инспекцията по труда в Кюстендил са били на място и са създали инспекция, чийто резултати ще бъдат оповестени скоро, сподели Петков.

Министърът приказва и за одобряването от кабинета на доклад, обвързван с демографската тактика. Демографският срив продължава, само че има и няколко позитивни неща, които се случват- понижава детската смъртност, резервира се процентът на плодовитост на дамите във фертилна възраст, усилва се продължителността на живота на българите, разясни Петков. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР