57% от жителите на София ще упражнят правото си на

...
57% от жителите на София ще упражнят правото си на
Коментари Харесай

Маркет линкс: Манолова изпреварва Фандъкова в битката за София

57% от жителите на София ще упражнят правото си на глас по време на идните локални избори на 27 октомври. Това демонстрират резултатите експресно изследване на „ Маркет ЛИНКС”, направено по поръчка на БТВ и извършено измежду 500 лица над 18 година, в интервала 23 – 28 септември по метода на прякото-лично изявление в София.

Допитването демонстрира, че 5,8% от интервюираните са безапелационни, че няма да отидат до изборните урни, а 12% към момента не са решили. 21,8% от запитаните са дали отговор, че по-скоро биха дали своят вот, за 3,8% от хората е по-вероятно да не гласоподават.

Независимият претендент Мая Манолова е водач по социална поддръжка, сочи изследването. За някогашния омбудсман биха дали своят вот 27,4% от запитаните. На второ място е претендентът на ГЕРБ и Съюз на демократичните сили Йорданска Фандъкова с 25,8%, а на трето с 10,9% е арх. Борислав Игнатов, подсилен от „ Демократична България ". Борис Бонев, който е претендент на неправителствената организация „ Спаси София” получава 4,4% от гласовете на интервюираните столичани. На пето място с 2,2% поддръжка е евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация Ангел Джамбазки.

Проучването на „ Маркет ЛИНКС” демонстрира още, че при разпределението на местата в общинския съвет на София преимущество ще има ръководещата партия. За ГЕРБ ще гласоподават 25,7% от запитаните, за Българска социалистическа партия – 14,8%, а за Демократична България 10,5%. 34,2% от интервюираните столичани към момента не са решили за коя партия ще гласоподават в общинския съвет на София.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР