57-годишен украински гражданин е предаден на съд с обвинителен акт

...
57-годишен украински гражданин е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Украинец е обвинен за укриване на данъци за над 680 000 лева

57-годишен украински жител е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за отбягване заплащането на данъчни отговорности в размер над 680 000 лв.

Окръжна прокуратура - Варна съобщи на съд 57-годишния Ф.П., притеглен към наказателна отговорност за отбягване установяването и заплащането на данъчно обвързване в изключително огромни размери като не съхранил в законоустановените периоди счетоводни документи, осъществявал счетоводство в нарушаване на условията на законодателството на страната, приспаднал неследващ се данъчен заем и удостоверил лъжи в подадени публични документи - закононарушение по член 255, ал.3 по отношение на ал.1, т. 1, т.2, т.4, т.5 и т.7, по отношение на член 26, алинея 1 от Наказателен кодекс.

Украинският жител бил притежател и шеф на комерсиално сдружение с разнообразна активност и като подобен решил да се възползва от опцията да получи без съображение право на данъчен заем. За да извърши желанията си Ф.П. присъединил в месечните си дневници за покупки фактури за фиктивни покупко-продажби за отбягване установяването на действителните му данъчни отговорности и кумулиране на отговорности на страната към сдружението. Тези покупко-продажби били завършени и подавани дружно с декларациите по ЗДДС, приспадайки данъчен заем като действително изискуем на компанията, без да са били осъществени действителни доставки на артикули или услуги. Общата сума на избегнатите данъчни отговорности била 687 524,24 лв..

Предстои делото против 57-годишния обвинен да бъде планувано за разглеждане във Варненския областен съд. Ако той бъде приет за отговорен, законът планува наказване „ отнемане от независимост “ от 3 до 8 години и конфискация на част или на цялото имущество.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР