57-годишен украински гражданин е предаден на съд с обвинителен акт

...
57-годишен украински гражданин е предаден на съд с обвинителен акт
Коментари Харесай

Съдят украинец за данъчни измами във Варна

57-годишен украински жител е предаден на съд с обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Варна за отбягване заплащането на данъчни отговорности в размер над 680000 лв., оповестиха от обвиняването.

Украинският жител бил притежател и шеф на комерсиално сдружение с разнообразна активност и като подобен решил да се възползва от опцията да получи без съображение право на данъчен заем. За да извърши желанията си, мъжът с букви Ф.П. присъединил в месечните си дневници за покупки фактури за фиктивни покупко-продажби за отбягване установяването на действителните му данъчни отговорности и кумулиране на отговорности на страната към сдружението. Тези покупко-продажби били завършени и подавани дружно с декларациите по ЗДДС, приспадайки данъчен заем като действително изискуем на компанията, без да са били осъществени действителни доставки на артикули или услуги.

Общата сума на избегнатите данъчни отговорности била 687524 лв..

Предстои ориентиране на делото против 57-годишния украинец. Ако бъде приет за отговорен, го грозят от 3 до 8 години затвор и конфискация на част или на цялото имущество.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР