57-годишен британец, опитал да обеси жена си в габровското село

...
57-годишен британец, опитал да обеси жена си в габровското село
Коментари Харесай

13 години затвор за 57-годишен британец, опитал да обеси жена си в гора край Габрово

57-годишен британец, опитал да обеси жена си в габровското село Дървари, ще лежи 13 години в пандиза при в началото непоколебим режим. 

Окръжният съд в Габрово призна за отговорен чужденеца за това,  че на 25 юни 2021 година в село Дървари се заканил с ликвидиране на 50-годишна британка, с която живеел на брачен начала, отвлякъл я от къщата, която обитавали и я вкарал в управлявания от него джип. След това я откарал в гора край селото и направил опит съзнателно да я убие посредством обесване с въже.

Подсъдимият и потърпевшата съжителствали няколко години в къща в селото, която била нейна благосъстоятелност. През пролетта на 2021 година връзките сред тях се влошили и мъжът напуснал парцела.

На 25 юни 2021 година при едно от инцидентните визити в къщата той я заплашил с ликвидиране. След това, влачейки я за косата, я извел от къщата и с паркиран пред парцела ѝ джип я отвлякъл в гориста околност. Там направил опит съзнателно да я умъртви посредством обесване, като дейностите му били осуетени от пристигналите служители на реда.
На 13 юли 2021 година мъжът се обадил от телефонен пост в болница, където обитавал, и още веднъж се заканил на потърпевшата с ликвидиране, съобщи Евроком.

За осъществените закононарушения е наложено общо наказване в размер на 12 години затвор при първичен непоколебим режим, което е било увеличено с една година.

Обвиняемият е арестуван под стража в хода на досъдебното произвеждане.

Присъдата предстои на обжалване или протестиране пред Апелативния съд във Велико Търново.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР