57 души са загинали при днешния самоубийствен атентат до център

57 души са загинали при днешния самоубийствен атентат до център ...

Десетки загинали и ранени при самоубийствен атентат в Кабул.

57 души са загинали при днешния самоубийствен атентат до център за регистрация на избиратели в афганистанската столица Кабул. Ранени са били 119 души, предаде Ройтерс, като се позова на говорител на здравното министерство. Отговорност за акта пое групировката "Ислямска държава".
 
БГНЕС

Говорителят на вътрешното министерство Наджиб Данеш каза, че атентаторът се е самовзривил до центъра, където служители издавали карти за самоличност в рамките на процедурата по регистрация на избирателите за насрочените за октомври парламентарни избори.

 
: Radio Killid reporter in scene says, the  area is cordoned by security forces, eye witness told her" there were causalities."
— HBABUR (@Humayoonbabur)
Експлозията унищожила автомобили и изпочупила стъклата на близките сгради, покривайки улицата с отломки. Това е най-тежката атака в Кабул от януари, когато бомба, скрита в линейка, отне живота на около 100 души.
 
Днешният атентат беше извършен в западен район на столицата, в който живеят много представители на предимно шиитското малцинство хазара, нееднократно подлагано на атаки, за които отговорност пое ИД. Нападението беше извършен въпреки засилените мерки за сигурност.
 

Преди дълго отлаганите парламентарни избори и избори за областни съвети през октомври центрове за регистрация на избиратели са разкрити в цял Афганистан и имаше опасения, че те може да станат обект на екстремистки нападения. Макар регистрацията да започна този месец, вече имаше множество нападения, чиято цел е да осуетят процеса.
 
And this photo sums up the Painful Daily Life of Afghans.
— Khalid Amiri (@KhalidAmiri01)
Пак днес при бомбена експлозия близо до център за регистрация в северния град Пул и Хумри загинаха шестима души от едно семейство, а още трима души бяха ранени.
 
Ако процесът на регистрация на милионите избиратели, много от които нямат афганистанска карта за самоличност, не приключи навреме, изборите почти сигурно ще бъдат отложени за догодина.
 
БГНЕС

 
تذکره اش تایید شد،اما با خون اش!

His national Identity Card testified but with his blood.

This is how democracy works out in Afghanistan. We are really saddened and depressed of by such attacks.
— Rauf Merzayi (@Merzayi)

Източник: dariknews.bg