57 208 долара годишно струва издръжката на студент, учещ в

...
57 208 долара годишно струва издръжката на студент, учещ в
Коментари Харесай

Колумбийският университет оглави класация на най-скъпото образование в САЩ

57 208 $ годишно коства издръжката на студент, учещ в Колумбийския университет в Ню Йорк. С това образователната институция се класира преди всичко по разноски в листата на всички университети от Бръшляновата лига в Съединени американски щати.

Според данни, представени от Business Insider, с цел да учи там, за студента би трябвало да се заплати годишно такса от 22 824 $. Средно, нощувките и настаняването на учащия костват по 8166 $ на година, а храненето - 5452 $. За книги и други образователни пособия се дават по 1400 $. Равнището на студентите, които взимат заеми, е 12%. Но 59% от студентите в университета получават финансова помощ. 

" Най-евтиното " висше учебно заведение от Бръшляновата лига е Университетът " Принстън ", с 47 140 $ годишна прехрана на студент и чиста цена или междинната цена, която студентите нормално заплащат за такса обучение, от 16 302 $ годишно. 

Следват го Харвардският университет в Кеймбридж, Йейл в Кънектикът, Корнел в Итака, Университетът Браун в Роуд Айлънд, Ню Йорк, Дартмут колидж в Хановър, Ню Хампшър и Университетът на Пенсилвания, който е вторият най-скъп след Колумбийския в Ню Йорк, с годишна прехрана на студент от над 57 200 $. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР