560 машини почистваха пътищата у нас от снега през нощта,

...
560 машини почистваха пътищата у нас от снега през нощта,
Коментари Харесай

560 машини чистят снега по пътищата у нас

560 машини почистваха пътищата у нас от снега през нощта, оповестяват от Агенция " Пътна инфраструктура ".

Настилките и оборудванията се обработват против замръзване и хлъзгавост, като снегопочистващата техника е в денонощен работен режим.

Всички пътища са отворени за придвижване за леките коли и са проходими при зимни условия. Ограничен е трафикът на тежкотоварни коли над 12 т и прекосяването с ремаркета и полуремаркета през прохода " Превала ", по път II-37 Батак - Доспат и по път III-866 Девин - Михалково. В област Смолян снежната завивка е над 35 сантиметра. Затворен за камиони над 12 тона e Троянският проход.

От АПИ припомнят, че през днешния ден - Перник, София-град, Софийска област, Кюстендил, Благоевград, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково, е избран жълт код за рисково време за ниски температури, които основават условия за поледици и хлъзгавост. Обработката на настилките продължава.
 Девет области в жълто поради студено време
Девет области в жълто поради студено време

Максималните температури ще са от -3 до 5 градуса

При нужда ще се затварят обособени сектори за култивиране на настилките с химически субстанции и инертни материали, а където се постанова поради мощния вятър и снегонавявания е допустимо трафикът да се стопира напълно до почистването на пътя.

Информация за настоящата пътна конюнктура и зимното поддържане на републиканската мрежа има на интернет страницата на АПИ - www.api.bg, както и на тел. 0700 130 20 в АПИ.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР