560 лева е от днес размерът на Минималната работна заплата

...
560 лева е от днес размерът на Минималната работна заплата
Коментари Харесай

Минималната заплата става 560 лева

560 лв. е от през днешния ден размерът на Минималната работна заплата за страната. Увеличението с 50 лв. по отношение на предходната година ще засегне над 450 хиляди, наети на минималното заплащане, сочи статистиката.

Повишението ще отбрани нискодоходните служащи, а измежду целите на ръководещите са повишение на виталния стандарт на популацията, изясни общественият министър Бисер Петков.

„ То подсигурява запазването на виталното ниво на най-нискодоходната част от работната мощ и понижава риска от беднотия измежду работещите. Стабилните макроикономически индикатори и търсенето на работна ръка са предпоставки за увеличението на всички приходи. Очакванията са да се резервира позитивната наклонност за опазване на междинната работна заплата от последните години, съгласно оценки на бизнеса и на държавното управление. А високият ритъм за повишаване на междинната работна заплата се чака да продължи и през 2019 година “, сподели министър Петков.

От тази година се усилват с 10% и средствата за работни заплати във всички организации на бюджетна прехрана. В междинното обучение възнагражденията се усилват с 20 на 100.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР