56 нови случаи на коронавирус у нас. Общият брой на

...
Коментари Харесай

Щабът: Ново огнище на COVID-19 у нас-в Дупница, 1290 са общо заразените

56 нови случаи на ковид у нас. Общият брой на инфектираните са 1290, 22 случая са от София. Това оповестиха на брифинг от Оперативния щаб. 3 нови случая на инфектирани деца. Две девойки - на 5 и 7 години, са инфектирани в Дупница и едно 3-годишно дете от Видин.
Починали за денонощието 1 - мъж на 81 година Общо умрелите са 55. 37души са в интензивни отделения. Това заяви ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски на постоянния утринен брифинг.

138 са случаите с ковид измежду медицинския личен състав.

Според ген.-майор Венцислав Мутафчийски България се " катери " към идващия пик на болестта. Наблюдава се възникването на нови огнища, само че с помощта на бързата и съответна реакция на медиците, те бързо са лимитирани. Такова се следи край Дупница. Регистрирани са 13 инфектирани, като общото сред тях е работата им в Топлоелектрическа централа " Бобов дол ".

" Всяко разхлабване на ограниченията би довело до осложняване на епидемиологичната конюнктура. Заговори се за отхлабване на ограниченията в Германия, в пресата видях известия, че в Берлин се построяват зали за приемане на заболели. Има ясното схващане, че такива отхлабвания на ограниченията ще доведат до осложняване на ситуацията. Трябва да има единност в обществото дали може да се заплати такава цена, това е и политически въпрос. Експертното мнение е едно и също ", изясни Мутафчийски.

Следвайки математическите модели, България претърпя един пик, който беше при започване на април, след което имаше намаляване и сега се катерим към идващия си пик, сподели още генералът.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР