56-годишният Антим Мърцев, който загина при пожар в дома си

...
56-годишният Антим Мърцев, който загина при пожар в дома си
Коментари Харесай

Трагедия: Пловдивчанинът, който изгоря жив в дома си, преподавал в Селскостопанската гимназия в Садово

56-годишният Антим Мърцев, който почина при пожар в дома си в пловдивския квартал " Тракия ", е учител в Селскотостопанската гимназия в Садово. Това оповестява " Монитор ", базирайки се на шефа на образователното заведение Димитър Йорданов.

Йорданов не можеше да повярва, че нещастието в действителност се е случила и питаше дали черната вест е истина. „ В отпуска съм сега, само че би трябвало да проучим по кое време ще е погребението, да отидем от гимназията, да поднесем венци”, сподели Йорданов.

По думите му починалият е преподавал в гимназията от 2010 година „ Той е преподавател агроном и преподаваше по специфичните предмети – растениевъдство, отглеждане на животни. Беше класен началник на 9”б” клас, чиято компетентност е „ Монтьор на селскостопанска техника”. Антим ръководеше и футболния тим по план. Шокирани сме от случилото се. Той беше радушен и децата го обичаха”, изясни още шефът на гимназията.

Огънят в жилището на Антим и Марияна Мърцеви лумнал към 22 часа. Първо почнал да пуши тв приемникът и мъжът сграбчил приемника, с цел да го изнесе на открито и да не подпали стаята. Телевизорът обаче се запалил, а огънят бързо обхванал жилището. На адресът били изпратени пожарникари, които съумели да изгасят пламъците, само че стопанинът на жилището към този момент бил мъртъв. „ Ще би трябвало да обявим конкурс за мястото му и да назначим нов учител. Много тъпо за колегата”, сподели още шефът на гимназията в Садово.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР