56-годишна варненка е била арестувана за ало-измама в Бургас. Тя

...
56-годишна варненка е била арестувана за ало-измама в Бургас. Тя
Коментари Харесай

Арестуваха 56-годишна варненка, измамила старица с 4 200 лева

56-годишна варненка е била задържана за ало-измама в Бургас. Тя измамила пенсионерка по познатата скица – подпомагане на полицията. В края на януари старата жена изхвърлила през терасата плик със сумата от 4200 лв., с цел да помогне на мними чиновници на МВР.

Оказва се, че задържаната взела участие и в други телефонни измами, осъществени на територията на Варна.

„ На 27 януари на домашния телефон на стара жена се обажда чужд мъж, който се показва за чиновник на „ Пътна полиция ", и я уведомява, че брачният партньор ѝ е претърпял злополука. Необходимо било да се транспортира до София за интервенция. Непознатият желае от старата жена огромна сума пари. Мъжът открива, че тя има и мобилен телефон. След като диалогът на домашния телефон прекъсва, на мобилния се обажда различен мъж, който се показва за чиновник на Министерство на вътрешните работи и я убеждава, че сега полицията прави профилирана интервенция по задържането на „ ало ” измамниците, които са ѝ се обадили по-рано. Моли жената да спомага на органите на реда и под неговите инструкции потърпевшата завива парите в найлонова торбичка и ги хвърля през балкона ”, описа Любомир Евтимов от „ Криминална полиция ".

След към час дамата открива, че е излъгана и звъни на полицията, заяви Нова тв.

Органите на реда стигат до „ мулето ” в схемата – 56-годишна престъпно проявена жена. Тя е оставяла сумите, взети от възрастни хора от Варна и Бургас, под пейки и кошчета за отпадък в морската ни столица. Преди това тя си е взимала 150 лв., както и пари за превоза, който е употребила.

Работата по случая продължава. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР