56-годишен мъж от Синдел бе осъден за нарушаване на мерки

...
56-годишен мъж от Синдел бе осъден за нарушаване на мерки
Коментари Харесай

Пробация за мъж от Синдел, нарушил предписание за карантина

 56-годишен мъж от Синдел бе наказан за нарушение на ограничения за карантина по време на оповестено изключително състояние в страната – закононарушение по чл.355, ал.2 от Наказателния кодекс. По силата на реализирано в правосъдна зала и утвърдено от Районен съд - Варна съглашение,  на подсъдимия бе наложено наказване " пробация “. В продължение на 10 месеца той ще предстои на наложителна регистрация по сегашен адрес, с честота два пъти седмично, както и на наложителни периодически срещи с пробационен чиновник за период от 10 месеца.

На 17 април тази година, след идване с полет от Берлин до летище София, на съображение издадено наставление от Столична районна здравна ревизия, подсъдимият бил подложен под наложителна 14-дневна карантина по отношение на разрастващата се пандемия от COVID-19. Той показал адрес, където трябвало да извършва карантинните ограничения и да не напуща жилището, само че на 20 април 2020 година нарушил противоепидемичната мярка, подхванал пътешестване с лек автомобил и се придвижил до различен адрес. Нарушението било засечено при инспекция от полицейски патрул.  

56-годишният мъж признава виновността си и е склонен с параметрите на наложеното със съглашението наказване. Съдебният акт е финален.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР