56-годишен мъж от Хонконг е първият човек в света, заразен

...
56-годишен мъж от Хонконг е първият човек в света, заразен
Коментари Харесай

За пръв път човек заразен с хепатит Е, откриван досега само при плъхове

56-годишен мъж от Хонконг е първият човек в света, инфектиран с хепатит Е, който до момента е откриван единствено при плъховете, оповестяват международните осведомителни организации.

Изследователи акцентират, че остава неразбираемо по какъв метод мъжът се е заразил с вируса, само че кофи за отпадък пред жилището му гъмжали от плъхове.

Досега не е имало доказателства, че този вариант на вируса може да бъде излъчен на хората.

Човешката версия на хепатит Е нормално се популяризира посредством нечиста питейна вода.

Лекарите са разкрили случая, откакто тестванията на индивида са посочили абнормна чернодробна функционалност след чернодробна трансплантация.

По-нататъшни проби са посочили, че той е носил вариант на хепатит, " мощно различаващ се " от варианта, който визира хората, акцентираха откриватели от Университета в Хонконг.

" Ние допускаме, че замърсяването на храната с инфектирани фекалии на плъхове в хранителното доставяне е допустимо ", акцентират учените в отчет.

Заразеният мъж се възвръща.

Симптомите на човешкия вариант на хепатит Е включват жълтеница и от време на време отмалялост, тресчица, гадене, повръщане и болки в корема.

Повечето хора ще преодолеят вируса, макар че за някои, като тези с имунна непълнота или бременни дами, той може да се окаже съдбовен.

Често болесттите се популяризират от животни на хора. Повече от 60% от зараждащите инфекциозни болести произлизат от животни.

Продължителният интервал на горещо и влажно време е провокирало ескалиране на проблемите с гризачите в Хонконг. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР