56-годишен криминално проявен мъж е задържан за участие в телефонни

...
56-годишен криминално проявен мъж е задържан за участие в телефонни
Коментари Харесай

Хванаха 56-годишен ало измамник от Исперих

56-годишен престъпно проявен мъж е арестуван за присъединяване в телефонни измами. Това оповестиха от ОДМВР - Разград.

Криминалисти от ОДМВР - Разград разкриха осъществена на 1 август телефонна машинация. Тогава 83-годишна жена от Разград получава позвъняване на стационарен телефон от „ полицейски чиновник “. Мнимият служител на реда обяснил на старата жена, че би трябвало да съобщи наличните си пари по отношение на акция по залавяне на телефонни измамници. Потърпевшата хвърлила през терасата на дома си 3 960 лева, 245 щатски $, 25 канадски $, 15 леи и златни украшения.

В хода на формираното досъдебно произвеждане и подхванатите взаимни издирвателни дейности със чиновници от ГДНП и Столична дирекция на вътрешните работи е открит причинителят на закононарушението – мъж на 56 години, роден в град Исперих, с адрес в град София, престъпно проявен и осъждан за измами и документни закононарушения. След като прави измамата в Разград, мъжът работи на територията на ОДМВР - Габрово, а по-късно и на територията на Столична дирекция на вътрешните работи. Задържан е при следващото прибиране на пари от жертва на машинация в София.

Предстои да бъде изяснена съпричастността му към записаните закононарушения и да бъде притеглен като обвинен. Продължава работата по следствието и документирането на осъществените престъпни действия под управлението на Районна прокуратура – Разград.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР