56 години след появата нa харизматичния Агент 007 за първи

...
56 години след появата нa харизматичния Агент 007 за първи
Коментари Харесай

Музиката от филмите за Джеймс Бонд - в летния театър в Бургас

56 години след появяването нa харизматичния Агент 007 за първи път на дребния екран и в разгара на фотосите на 25-ия филм за Джеймс Бонд, Софийската филхармония ще напомни някои от най-хубавите музикални моменти на трансформиралата се в класика поредност.
Филмовата музика ще бъде изпълнена по време на специфичен концерт в Летния спектакъл в Бургас на 8 юли.
В програмата са включени топ сингли като Diamonds Are Forever, The World Is Not Enough, Golden Eye и Skyfall, оркестрирани особено за Софийската филхармония. В концерта ще прозвучат и няколко симфонични сюити, както и истинската тематика на Бонд, написана от композитора Монти Норман за " Доктор Но " - първия филм от поредицата, и добила международна известност още тогава.
Филмовата класика ще зазвучи под диригентската палка на маестро Найден Тодоров. А в ролята на специфичните сътрудници влизат неповторимите Милица Гладнишка, Криста, Рут Колева, Боби Косатката / Der Hunds, Ягода Тренева и Живко Станев. С скъпата поддръжка на Стоян Джаферов - китара, Богомил Енчев - барабани, Светослав (Козмо) Неделчев - бас, и Филип Александров - клавишни.
" По времето на основаването на първия филм симфоничните оркестри в Холивуд са имали характерно звучене, което от дълго време не съществува, само че е непокътнато в саундтраковете на всички последващи филми. Това е повода публиката да възприема по-емоционално музиката - този характерен тон и скритата тематика, която се повтаря на всички места. Софийската филхармония знае тайната на това звучене ", споделя маестро Найден Тодоров и добавя, че обичаната му ария от филмите за Бонд е " Skyfall ": " Не единствено поради красивия тембър на Адел, само че и поради обстоятелството, че е идеалното комбиниране от прелестен глас, съвременни принадлежности и симфоничен оркестър. "
И тъй като за Джеймс Бонд всички елементи са значими, маестро Тодоров ще излезе на сцената със специфични ръкавели с буквите 007.
Билети ще откриете в мрежата на Eventim, grabo.bg и лятната каса до Часовника в Бургас.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР