56-етажният Майн Тауър е една от най-високите сгради в града.

...
56-етажният Майн Тауър е една от най-високите сгради в града.
Коментари Харесай

Майн Тауър: Небостъргачът, който показва Франкфурт от птичи поглед

56-етажният Майн Тауър е една от най-високите здания в града. Намира се в централния квартал Innenstadt и е единственият небостъргач в града, който предлага площадка с панорама на самия си връх. Общата му височина, дружно с телевизионната антена, е 240м. Майн Тауър е публично открит при започване на 2000 година и се строи в интервала 1996—1999.

След нанагорнище на първите 190 метра с асансьор и малко продължение пешком, от постройката се открива несравнима панорама към върха на близо 200 метра над земята. От площадката могат да се видят постройката на Комерцбанк, Месетурм и Франкфуртската катедрала.

 мейн iStock

Заради атентатите от 11 септември 2001 година за известно време е било неразрешено на жителите да имат достъп до наблюдателната платформа. След като във фоайето на Майн Тауър е конфигурирана система за сигурност като на летищата, рестрикцията е отстранена. Днес в този небостъргач се намират офисите на огромни немски и интернационалните компании.

На долните етажи на постройката се обитават още фитнес, първокласен ресторант и изложбена зала.
 10 значими изречения на немски език  10 значими изречения на немски език  10 значими изречения на немски език  10 значими изречения на немски език
Дизайнът на кулата припомня две свързани кули. По-малката е с форма на куб и дизайн, в жанр на архитектурата от 70-те години. Втората и по-висока от двете кули е кръгла със стъклен екстериор, и предавателната кула на върха.
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР