56 души достигна броят на жертвите на новата пневмония в

...
56 души достигна броят на жертвите на новата пневмония в
Коментари Харесай

56 души достигна броят на жертвите на коронавируса в Китай

56 души доближи броят на жертвите на новата пневмония в Китай, провокирана от ковид. По последни данни на управляващите в провинция Хубей са били регистрирани и 323 нови случая на инфектирани с заболяването. С тях броят на хората, носители на ковид в Китай доближава 1 610 души, прецизират от Ройтерс като се базират на държавното управление.

Агенцията разгласява и два научни разбора на епидемията, съгласно които всеки инфектиран с новия ковид предава заболяването приблизително на 2-ма или 3-ма души. Това е по този начин при сегашните темпове на разпространяване, които, съгласно специалистите, се въздействат директно от ограниченията за надзор и предварителна защита от болестта, които са в ход.Те би трябвало да стопират заразяването в минимум 60 на 100 от случаите, безапелационни са учените.

Опасността от пандемия поради болестта в Европа остава ниска, споделя пък за Асошиейтед прес доктор Яздан Язданпане, който лекува в Париж пациенти, разболели се от новия ковид. Според него смъртните случаи, породени от новата пневмония са два пъти по-малко от тези, породени от Тежкия изострен респираторен синдром.

Междувременно в Ухан - градът, смятам за огнище на болестта - към този момент са изпратени повече от 14 хиляди броя защитни дрехи и над 110 хиляди чифта медицински ръкавици. Министерството на търговията на Китай заяви, че в Ухан и прилежащите региони има задоволително огромни ресурси от артикули от първа нужда. В града се изпращат хранителни артикули - яйца, риба, говеждо и свинско месо.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР