56 българи прекараха нощта на летището в Тел Авив. Сега

...
56 българи прекараха нощта на летището в Тел Авив. Сега
Коментари Харесай

56 българи прекараха нощта на летището в Тел Авив

56 българи прекараха нощта на летището в Тел Авив. Сега чакат държавният аероплан да ги прибере. 
Прочетете още
Правителственият „ Еърбъс “ излетя за Тел Авив в 6 часа тази заран, незабавно след приемане на позволение от израелските управляващи, съобщава държавната пресслужба.

От " Дондуков " 1 подчертаха, че кабинетът е подготвил през вчерашния ден денем евакуацията на българите, поискали да изоставен Израел след терористичните офанзиви на „ Хамас ”.

Вчера 50 българи бяха са блокирани на летището в Тел Авив. За това алармира мъж във Facebook. Той изясни, че не се знае по кое време ще се върнат в България, тъй като нямат информация от никого.
 
По-рано в събота вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел беседва с министъра на външните работи на Израел Ели Коен и с българския дипломат в Израел, тъй че да се подсигури безвредното напредване на сънародниците ни до летището.
 
На борда на държавния аероплан в Тел Авив българите посреща министърът на превоза и известията Георги Гвоздейков.

„ Разбрахме, че ще пристигна аероплан, който ще ни вземе. Всички се радваме и сме признателни на държавното управление. Искам да благодаря на всички църкви, тъй като ние сме тук от Евангелска черква, да благодаря на всички църкви, тъй като се молеха с нас цяла нощ. Беше извънредно, когато човек чува сирени за бомби, както и системата на Израел за отблъскване на бомби. Чуваш и е извънредно ”, съобщи Петър Лазаров, който се намира на летище „ Бен Гурион ”.

Той удостовери пред NOVA, че всички българи, които са на летището, са добре и чакат с неспокойствие държавния аероплан, който да ги прибере.

Междувременно  малко преди 8 часа на Летище София кацна и първия аероплан от Тел Авив след началото на ескалацията на напрежението сред Израел и Палестина, съъобщава Българска национална телевизия.

Полетът до София от тази заран е постоянен на България Ер. Българката Калина описа, че през вчерашния ден е кацнала със сестра си на летището в Тел Авив с полет на Wizz Air, а сирените за офанзива са се присъединили съвсем незабавно. Чули са ракетните обстрели, изплашили са се за живота си. Благодарни са на България Ер, че не е отменила полета през днешния ден и са съумели да се приберат назад.

Въпреки офанзивите, обстановката на летището в Тел Авив тази заран е спокойна, твърди Калина.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР