55 снегорина, 26 разпръсквача и 7 челни товарача ще се

...
55 снегорина, 26 разпръсквача и 7 челни товарача ще се
Коментари Харесай

Чистота: Готови сме за зимата, в Пловдив скоро няма да вали сняг!

55 снегорина, 26 разпръсквача и 7 челни товарача ще се борят с пловдивската зима тази година. Инспекция на техниката на Оперативна програма "Чистота " и подизпълнителите от компания КМД през днешния ден направи зам.-кметът Златин Велев и шефът на общинското дружество Иван Стоянов, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg. 
Комисия ще се гледа дали разпръсквачите пускат нужното количество сол, дали греблата на снегорините могат да почистват качествено, без да нарушават пътната настилка, уточни Златин Велев. Той бе безапелационен, че ако бъдат установени някакви несъответствия, отстраняванията им стават оптимално бързо. 
Зимното разчистване на града стартира на 21 ноември. Общината е подготвена с нужното количество противообледенителни материали, безапелационен бе и Иван Стоянов. Бюджетът за зимнопочистване е към 1 100 000 лв.. Налични са 4128 тона сол (от тях 620 останали от предходната година), 2000 тона пясък, който се употребява единствено за обработка на зелени площи, паркове и градини и спирки. Пешеходните зони и тротоарите пък ще се отработват с калциев дихлорид, който щади бетона и не поврежда настилките, описа още шефът на "Чистота ". Но сняг скоро не се чака.
"Дългосрочните прогнози при нас не са доста ефикасни, менят се непрекъснато. Работим седмица - две напред, а за този интервал не се чакат интензивни снеговалежи. За по-напред не мога да кажа ", разяснява Стоянов.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР