55 са подадените заявки за участие във втория кръг от

...
55 са подадените заявки за участие във втория кръг от
Коментари Харесай

55 състезатели ще участват в планинското изкачване Мемориал Валерий Великов този уикенд

55 са подадените поръчки за присъединяване във втория кръг от националния шампионат по планинско нанагорнище „ Мемориал Валерий Великов “ в град Шумен.

Намиращото се в шуменското плато 3,3 километрово трасе ще събере за следващ път едни от най-титулуваните родни състезатели в дисциплината планинско нанагорнище.

Сред листата на декларираните състезатели е спечелилият от " Шипка-Дамасцена " Стефан Стоев (Silver Car EF-10), който продължава и до през днешния ден да държи върха в „ Мемориал Валерий Великов “ с време от 1:42,41 минути.

Юлиян Телийски (Mitsubishi Lancer), Николай Златков (Audi S1 Quattro) и Васко Въжаров (Opel Astra) също са измежду кандидатите за първото място в общото генерално класиране.

Състезателния уикенд стартира с три подготвителни манша в събота, които стартират в 13.30 ч. В неделя преди самото съревнование е планувана спомагателна warm up сесия със старт в 09.30 ч. Трита спортни манша в неделя стартират в 11.00 ч.

От към обезопасяване на трасето организационният екип е взел допустимо най-хубавите ограничения.

" И освен това съревнование прецизно ще се грижим за сигурността на водачи и аудитория. По трасето има спомагателна защита, а за публиката има обособени места, които са на високо и ще бъдат обозначени с табели. Освен това ще има сложени по трасето 86 бали със плява, които също са за сигурността на феновете ", разяснява шефът на конкуренция Димитър Георгиев.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР