55 са жертвите на огнения ад на Хавайските острови, а

...
55 са жертвите на огнения ад на Хавайските острови, а
Коментари Харесай

Хаваите изгоряха: Откриват загинали в огъня, хванати за ръце

55 са жертвите на огнения пъкъл на Хавайските острови, а хиляди останаха без дом. Полицията разгласи, че към хиляда души са в неопределеност.

Дългата брегова линия, преди цялостна с живот, в този момент е изцяло унищожена. Изпепелени са коли, улици и домове.

„ Там долу е имало хотели, бизнес здания, заведения за хранене. В далечината се виждат останките, над които към момента се извиват пушеци. Във въздуха се носи тежка миризма на пушек. А тук, на пристанището, доста хора са се пробвали да се спасят от огъня “, разяснява Марта Келнер – кореспондент на „ Скай Нюз “.

Разрушени са 1700 здания, а 80% от историческия град Лахайна е липсващ

Идрис и съседът му Деймън скачат в океана. Прекрават три часа хванати са за парапета на кея, преди да бъдат избавени от лодка на бреговата защита.

„ Чухме детонации, писъци. Като във филм на ужасите. Три пъти звънях на полицията, споделиха, че не могат да стигнат до нас, най-после подредиха – " влизайте във водата ". В океана беше ужасно. Молех се и си споделях: " дано не загивам през днешния ден “, разяснява Идрис.

Канди бяга от пожара с мотопеда си.

„ Някои са открити в къщите си, под руините, държащи се за ръце. Огънят обкръжил къщите им, преди да съумеят да избягат “, споделя тя.

Условията остават рискови и непредвидими, предизвестиха огнеборците.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР