55% от водачите у нас управляват моторните превозни средства с

...
55% от водачите у нас управляват моторните превозни средства с
Коментари Харесай

55% от водачите у нас шофират с превишена скорост в населените места

55% от водачите у нас ръководят моторните транспортни средства с превишена скорост в обитаемоте места. Това е един от изводите от приключилия двугодишен проект Baseline, по който взаимно с 18 страни от Европейски Съюз работи и Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ".
Показателите са избрани от Европейска комисия и се чака посредством тях с по-голяма акуратност да бъдат открити главните аргументи за пътно-транспортните катастрофи. 
Проектът ще продължи с ново премерване на тези основни индикатори, като задачата е високо рисковото държание на участниците в придвижването по пътищата да бъде измервано с периодическа непорочност, с цел да проследи какъв е резултатът от взетите ограничения, изясни доктор Милен Марков от Държавната организация " Безопасност на придвижването по пътищата ":
" Нашите рекомендации са в три насоки: Подобряване на образованието на водачите, увеличение на информираността на водачите и стягане на контрола ".
При 80 километра в час скоростта на придвижване на автомобила ще провокира драматичен случай, за пешеходеца, в случай че обстановката се е случила на пешеходна пътека, уточни доктор Марков.
Останалите основни индикатори, които са изследвани в границите на плана, са шофиране под влияние на алкохол, потребление на колани и предпазни системи за деца, разпръскване, автомобилния парк и потребление на каски от велосипедисти и мотористи. 
Данните са събирани на 282 местоположения на територията на страната в обитаеми и отвън обитаеми места, в това число на автомагистрали. 
Статистиката демонстрира, че злополуките стават по един и същи метод. Важно е да се понижи скоростта на придвижване в обитаемоте места, на завоите и при изменена пътна конюнктура, означи специалистът Алекси Кесяков.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР