55% от българите са на мнение, че при "Апартамент гейт"

...
55% от българите са на мнение, че при "Апартамент гейт"
Коментари Харесай

Галъп: 87% от българите смятат, че оставката на Цветанов замита скандала с имотите на властта

55% от българите са на мнение, че при "Апартамент гейт " има и честен, и законов проблем. Това демонстрира изследване на "Галъп интернешънъл ", извършено измежду 801 души. 87% от интервюираните считат, че оставката на Цветанов не взема решение казуса и едвам 6% са на противоположното мнение.

На фона на разразилия се скандал с жилищата на властта за първи път тези, които считат, че Българска социалистическа партия може да завоюва повече гласове от ГЕРБ на евроизборите, надвишават тези, които не считат по този начин.



45% от запитаните считат, че това е допустимо, против 40%, които не го имат вяра. Подобно е съотношението сред тези, които са на мнение, че отговорен за този модел е самият Борисов, и тези, които не считат по този начин. Това е в синхрон с обстоятелството, че повече от 1/3 от евентуалния електорат на ГЕРБ в сондажа е обезверен в желанията си да гласоподава за тази партия на идните избори.

Относно опрощаването на задължения на вероизповеданията повече от половината от интервюираните (77%) не утвърждават концепцията и едвам 13% я поддържат.



По мотив 30-тата годишнина от началото на демократичните промени у нас и идния избор на нов основен прокурор се слага и въпросът кой от основните прокурори се е справил най-добре с работата си. 21% от българите правят оценка позитивно сегашния основен прокурор Сотир Цацаров, с което той оглавява класацията. След него се подреждат надлежно Борис Велчев (16%), Иван Татарчев (7%) и Никола Филчев (5%).

От друга страна близо половината от интервюираните (45%) виждат действителен прогрес в битката с контрабандни цигари у нас и го регистрират като позитивен факт. Според 19% обаче няма никаква смяна и данните са опит да се прикрие действителността. Мнозинството от българите (69%) са на мнение, че юристите в страната би трябвало да са изцяло самостоятелни от властта и да пазят ползите и тайните на клиента си, а единствено 19% от запитаните са на противоположното мнение и поддържат концепцията юристите да станат "агенти на ДАНС " и да рапортуват за случаи, засягащи националната сигурност.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР