55% от българите биха гласували за това това страната ни

...
55% от българите биха гласували за това това страната ни
Коментари Харесай

55% от българите искат страната ни да остане в НАТО

55% от българите биха дали своят вот за това това страната ни да остане част от НАТО, 31% биха дали своят вот за овакантяване, а 14% нямат мнение по въпроса. Това демонстрират настоящите данни на изследване за поддръжката за Алианса измежду жителите в страните-членки.

Генералният секретар Йенс Столтенберг показа през днешния ден годишния отчет на НАТО за 2023 година. Социологическото изследване, което е част от отчета, демонстрира, че през последната година и след началото на съветската експанзия в Украйна поддръжката за НАТО е повишена.

Средно 70% от хората поддържат участието на страните си в НАТО, а единствено 11 на 100 от всички запитани са срещу. Миналата година делът на подкрепящите е бил 62%.

62 на 100 от българите, което е с 1% повече от междинното равнище, считат, че НАТО се грижи добре за сигурността на съдружниците, 22 % не са съгласни с това изказване, останалите нямат мнение.

Нараснала е и поддръжката за обособяване на повече средства за защита. По разноски за защита като % от Брутният вътрешен продукт страната ни сега е на 13-о място от общо 31 страни членки.

Първа е Полша с с 3,92%, Съединени американски щати отделят 3,24%. Повече от нас за защита харчат също Гърция, Естония, Литва, Финландия, Латвия, Англия, Унгария, Словакия, Дания и Франция.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР