55 милиона лева повече разходи за персонал в системата на

...
55 милиона лева повече разходи за персонал в системата на
Коментари Харесай

55 млн. повече за заплати в системата на МВР догодина

55 милиона лв. повече разноски за личен състав в системата на Министерство на вътрешните работи ще има в бюджета за следващата година. Това сподели в ефира на предаването " Тази заран " по bTV финансовият министър Владислав Горанов.

“Ще обсъдим с вицепремиера Красимир Каракачанов и вътрешния министър Валентин Радев едно диференцирано нарастване, което да засегне фактически служителите на реда на терен, с цел да може при тях да се усети по-чувствително ”, уточни той. Почти всички браншове, които се финансират от бюджета, ще получат нарастване, сподели министърът.

По думите му в обществото има утешение, а потреблението пораства. По последни данни на националната статистика сме с напредък четвърти в Европа – 3,9%. Това се усеща и по парите, които харчим, и по растежа на приходите, който в последните месеци е съвсем двуцифрен, акцентира Горанов.

Според него повече го усещат по-активните и по-добре работещите, а обществено слабите и хората, които са пасивни на пазара на труда, няма по какъв начин да го усетят, защото то би трябвало да мине през преразпределителната роля на страната.

Финансовият министър увери, че бюджетът за следващата година ще е подготвен в период – до 30 октомври.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР