55 милиона лева повече разходи за персонал в системата на

...
55 милиона лева повече разходи за персонал в системата на
Коментари Харесай

55 млн. лв. повече за заплати в системата на МВР ще има догодина

55 милиона лв. повече разноски за личен състав в системата на Министерство на вътрешните работи ще има в бюджета за следващата година. Това разгласи в ефира на „ Тази сутрин” по bTV финансовият министър Владислав Горанов.

“Ще обсъдим с вицепремиера Красимир Каракачанов и вътрешния министър Валентин Радев едно диференцирано нарастване, което да засегне фактически служителите на реда на терен, с цел да може при тях да се усети по-чувствително”, означи той.

Общо 700 милиона лв. повече са планувани за бюджетно финансираните браншове.

Почти всички браншове, които се финансират от бюджета, ще получат нарастване, сподели министърът.

По думите му в обществото има утешение, а потреблението пораства. По последни данни на националната статистика сме с напредък четвърти в Европа – 3,9%. Това се усеща и по парите, които харчим, и по растежа на приходите, който в последните месеци е съвсем двуцифрен, акцентира министърът.

Според него повече го усещат по-активните и по-добре работещите, а обществено слабите и хората, които са пасивни на пазара на труда, няма по какъв начин да го усетят, защото то би трябвало да мине през преразпределителната роля на страната.

Финансовият министър увери, че бюджетът за следващата година ще е подготвен в период – до 30 октомври.

„ Ще има и за самун, и за пътища, и за зрелища”, заключи той.

--> „ До пролетта на 2018 година ще бъде подготвена за възлагане правата от автомагистрала „ Хемус” до разклона Плевен – Ловеч”, уточни Горанов.

В рамките на този мандат сигурно ще имаме подготвена правата, която свързва София с Плевен и Ловеч за към час, добави той.

Горанов удостовери думите на премиера Бойко Борисов, че брачната половинка на финансовия министър се е разсърдила, когато е трябвало той да я уволни от министерството, откакто го е оглавил.

В момента брачната половинка му е на работа, която обаче не е обвързвана с страна по никакъв метод, посочи финансовият министър.

„ В началото в действителност се сърдеше. Нейната имитация беше: Защо би трябвало аз да напущам министерството, в случай че съм почнала работа тук преди теб? Защо би трябвало аз да се покорявам на това, че ти ще ставаш министър?”, призна Горанов, който обаче напомни,че органът по назначението не може да е в роднински връзки със свои подчинени.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР