55-и ден на антиправителствени протести у нас. И днес недоволните

...
55-и ден на антиправителствени протести у нас. И днес недоволните
Коментари Харесай

55-и ден на антиправителствени протести у нас

55-и ден на антиправителствени митинги у нас. И през днешния ден недоволните се събират на площад „ Независимост”. Междувременно полицията оповести специфични ограничения по време на подготвящия се на следващия ден митинг. Обстановката на площад „ Независимост” все още е спокойна, само че има засилено полицейско наличие региона.

Пореден ден на митинги и във Варна. Недоволните още веднъж се събраха пред постройката на общината. Обстановката там все още е спокойна, заяви Нова ТВ.

Очаква се по-късно протестиращите да се насочат на факелно шествие. Все още не е ясно накъде ще тръгнат те и дали ще има блокирани улици. Палатковият лагер пред общината остава. Остава блокиран и булевардът пред нея. Недоволните оповестиха, че няма да отстранен палатките и шатрите, до момента в който желанията им не бъдат изпълнени. Част от варненци поддържат лагера, а други са срещу този тип гражданско непокорство.

Утрешният огромен народен митинг ще стартира от сутринта и ще продължи до вечерта. А от полицията в София оповестиха, че са подготвени за него. Имат и подготвеност да запазят публичния ред при положение, че се стигне до екскалация на напрежението.

„ В интернет има задоволително отзиви на жители, които са с очевидни планове, че не следва мероприятието на бъде спокойно. Предприети са дейности от наша страна за застраховане на мероприятието като пред региона, където са палатките ще има задоволителен брой служители”, изясни Иван Георгиев, старши контрольор в отдел „ Охранителна полиция” към Столична дирекция на вътрешните работи.

„ Ще има екипи на всяка входно-изходна артерия на София, където преценим, там ще бъдат паркирани, където е целесъобразно”, добави Тони Славев от „ Пътна полиция”.

Органите на реда приканват за мирни митинги и помолиха протестиращите да им алармират, в случай че има провокатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР